Voorselectie

Girls Leading in Science – GirLS 2021/2022 – VOORSELECTIE

 

WAAR GAAT HET OVER?

Een voorselectie bestaande uit een videowedstrijd of een projectdossiers is open tot 2 januari 2022.

Het thema : “Wat doet je dromen in de wetenschappelijke wereld?”, “Welk wetenschappelijk of technologisch project zou je graag ontwikkelen?

Het doel is om maximaal 50 leerlingen uit te kiezen (meisjes en jongens; leerlingen uit het 5e en 6e secundair onderwijs en gevestigd in België) die zullen deelnemen aan het project “Girls Leading in Science – GirLS 2021/2022“, dat zal plaatsvinden op 2 maart 2022.

De wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door het bedrijf Solvay, BeWise, het Koning Boudewijn Fonds/Fonds Ernest Solvay, instellingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Science Expo, Jeunesses Scientifiques de Belgique, Franstalig and Vlaamse Olympiades voor wetenschappen.

 

REGLEMENT VAN DE VOORSELECTIE WEDSTRIJD

De voorselectie geeft recht om aan de finale van “GirLS 2021/2022” deel te nemen.

Elk lid van de winnende groep van de finale krijgt het inschrijvingsgeld voor het eerste studiejaar (of gelijkwaardig in het geval van een beurs) indien zij/hij zich inschrijft in het hoger onderwijs, in een Belgische instelling erkend door één van de drie Belgische gemeenschappen, en in een wetenschappelijke of technische richting (of gelijkwaardig) naar keuze.

 

Geschiktheidscriteria:

Teams van 2 tot 5 leerlingen, gemengd of enkel vrouwelijk

regelmatig ingeschreven in het 5e of 6e jaar van een Franstalige, Nederlandstalige of Duitstalige Belgische instelling voor secundair onderwijs.

 

Ondersteuning:

Video van maximaal 3 min voorgesteld door een meisje van het team of en projectdossiers https://mypads2.framapad.org/mypads/?/mypads/group/fiches-projets-idees-projecten-ideen-v910ex9i6/pad/view/fiche-projet-idee-dv105x9ae.

 

Selectiecriteria:

1°) duidelijkheid van de presentatie

2°) motivatie, enthousiasme

3°) originaliteit of haalbaarheid van het voorgestelde project

 

Hier vindt u voorbeelden van video’s van eerdere edities.

 

Selectie van teams in volgorde van rangorde:

max 50 leerlingen (meisjes en jongens);

max 50 videos; max 3 videos per school;

Jury samengesteld uit persoonlijkheden met verschillende professionele achtergronden (industrieel, academisch, filantropisch, jeugdbeweging, institutioneel) .

Aankondiging van geselecteerde teams ten laatste begin februari 2022.